Bägarlav i vintersol

Idag har landskapet färgats vitt igen men just nu bjuder jag på några foton från igår då solen strålade och det var mer eller mindre barmark. Återigen blir det foton på marknivå, den här gången med bägarlaven i fokus.

Bägarlav i flock

Bägarlav

Bägarlav i brännmossa

Publicerat av

Anne

Livet ur mitt perspektiv – med utsikt från insidan. Små nedslag i mitt liv ur mitt perspektiv. En alldeles vanlig människa, ett alldeles vanligt liv. Inte så mycket att orda om och ändå är det precis det jag gör!

16 reaktioner till “Bägarlav i vintersol”

 1. Det är så vackert med detaljerade foton som dessa.😊 Det är något jag inte har öga för. Har försökt att lära mig ta detaljerade foton, men det har alltid slutat med att jag kastat allihopa. Jag ser bara ”helheten” hos ett motiv, några undantag finns.

  Gillad av 1 person

  1. Ha ha… jag är precis tvärt om. Kommer ofta hem med foton på små saker medan helheten är helt bortglömd. Tycker att foton ”på distans”, dvs. landskap och liknande är ursvårt och har svårt att ”se” hur fotot ska läggas upp.

   Gillad av 1 person

   1. Jag brukar inte vara noga med att komponera mina foton. Vissa kan lägga oerhört med tid på att komponera sina bilder, men jag verkar ha det ”inbyggt” och vet för det mesta hur jag ska fota motiven.

    Gillad av 1 person

    1. Här kommer inget gratis 🙂 Jag har inte alls den där känslan för att komponera foton – får slita för att få till det. Kanske ett av skälen till att jag gärna kryper nära motivet 🙂

     Gillad av 1 person

 2. Tänk att bägarlavfamiljen kryper nära nära nära för att kramas när frosten tar plats i deras hår! Extra gillar jag den orangea bilden. sååå vackert med glitterisen mot färgerna och stänket av grönska i förgrunden.

  Läser din och Johans konversation och kommer på att jag nästan enbart fotade nära förr men har de senaste åren vågat mig på landskap ibland. Allt har sin tid, frossa du i närbilder!

  Gillad av 1 person

  1. Visst var de fina, den lilla familjen, med frost i håret 🙂 Den bilden med glittret är nog min favorit också. Ibland får en till det (mer tur än skicklighet dock – ha ha).
   Ja det är nog så att allt har sin tid. Men jag har fotat ”nära” länge nu, å andra sidan börjar det dyka upp lite landskap också – kanske jag börjar våga mig ut på okänd mark 🙂

   Gillad av 1 person

 3. jag säger igen, så förtjusande vackert! bägarlaven har jag ju sett och fotat, men nu måste jag försöka ta mig ner på backen och göra det igen. du är en inspiration vad gäller naturbilder!

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla du!
   Ja det är värt att ta sig ner på backen för att fota men… det är inte alla dagar det är så lämpligt (som när jag hade så ont i ryggen, då hade jag nog inte tagit mig upp igen).

   Gilla

  1. Ha ha… precis så känner jag också. Känner mig… hemsk på något sätt när jag fotar på stan. Bryr mig inte ett smack när andra gör det men själv… nja, där sitter det långt inne. Tyvärr, för det kan bli riktigt häftiga foton.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s