Undangömt & Glömt

Den som söker hen finner och det gjorde jag också när jag var på fotojakt i söndags. Mjölkkannan fyndade jag under en gigantisk gran i gott sällskap av annat skrot. Skördetröskan, modell äldre men inte jättegammal, stod gömt i en lika glömd lada som redan figurerat här på bloggen.

Mjölkkruka

Mjölkspann

Spik i snön

Tröska

Aktiv tröska

Publicerat av

Anne

Livet ur mitt perspektiv – med utsikt från insidan. Små nedslag i mitt liv ur mitt perspektiv. En alldeles vanlig människa, ett alldeles vanligt liv. Inte så mycket att orda om och ändå är det precis det jag gör!

10 reaktioner till “Undangömt & Glömt”

 1. Wow!😊 Det var en mycket fin och gammal mjölkkanna. Den kan bli fin att pynta trädgården med. Jag tycker det är så spännande att kolla på gamla saker på vindar och gamla hus, det är något speciellt med dem.😊

  Gillad av 1 person

 2. Jag har aldrig riktigt förstått det fina i rost. Det kallas patina och hyllas och kanske kan det vara fint att sätta blommor i en rostig bunke – men jag kan inte se det fina. Sådär, nu har jag avslöjat min totala okunnighet när det gäller det vackra i sådant. Jag gillar gamla prylar och de får gärna se gamla ut men rostiga saker vill jag inte ha 😉 Men som med allt annat, jag respekterar att andra tycker tvärtom 😀 Som tillägg kan jag i alla fall tillstå att rost kan ha vacker färg och att det kan tillföra något. Hoppas jag inte blir alltför hårt dömd för min ärlighet 😉

  Gillad av 1 person

  1. Ingen fara alls! Jag gillar rostiga saker – på bild. Vill dock inte ha dem hemma! Jag kan nog tycka att de är vackra – men återigen, inte hemma. Egentligen är det väl tur att vi tycker olika, så himla trist det vore annars!

   Gillad av 1 person

 3. en sån där rostig mjökkannan har jag släpat hem från skogen! jag hade den i trädgården med blommor i. jag älskar rostiga gamla saker! den där ladan är ju himla spännande, nästan som en oordnad loppislada!

  Gillad av 1 person

  1. De är vackra men inget jag släpar hem. Men jag vet ju att vissa gör riktigt fina saker av dem (jag är väl för lat kanske).
   Visst är det spännande vad man kan hitta i gamla lador, jag får nog besöka fler av de gamla ladorna som finns häromkring!

   Gilla

 4. Även jag har släpat hem en sån där stånka från skogen. Den står vid torpet. Det finns otaliga skrotsamlingar i våra skogar, plötsligt ligger där bara en gammal plåthink mitt ute i ingenting. Eller gamla jordbruksmaskiner. Roligt att fota men bedrövligt för övrigt. En riktig innefärg på den där tröskan, gör sig fint mot det gamla virket. Fina skrotfoton!

  Gillad av 1 person

  1. Som skrivet, de är vackra och roliga att fota men jag släpar inte hem dem (än).
   Visst är det så, roligt att fota och gör sig ofta bra på bild men i övrigt är det ganska bedrövligt vad en kan finna i naturen!
   Tack så mycket!

   Gillad av 1 person

 5. Vilka kul fynd du gjorde och fina bilder blev det! Jag tillhör dem som gillar rostiga saker och jag har en del som jag släpat hem, men mest gillar jag dem som fotoobjekt 🙂 Spännande att gå på skattjakt och den där gamla tröskan är verkligen läcker!

  Gillad av 1 person

  1. Jag tycker de är vackra och roliga att fota men som skrivet inget jag släpar hem! Kanske lite beroende på att jag vet att jag ändå skulle ta död på blommorna jag planterar i dem 😉
   Men visst är det kul att fota sådant! Trots att jag tycker det är trist att det ligger skrot i naturen och skräpar (eller för all del i gamla lador).
   Tackar!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s