Tussilagon – vårens hjälte!

Tussilagon – vårens hjälte som trotsar snö och drivis! Liten och ganska oansenlig men med en förmåga att sprida varma vårkänslor som få andra!

Tussilago i vårsol

Tussilago med bi

Tussilago med myra

Tussilago soldyrkare

Tussilagor

Publicerat av

Anne

Livet ur mitt perspektiv – med utsikt från insidan. Små nedslag i mitt liv ur mitt perspektiv. En alldeles vanlig människa, ett alldeles vanligt liv. Inte så mycket att orda om och ändå är det precis det jag gör!

20 reaktioner till “Tussilagon – vårens hjälte!”

  1. Nix. Jag har en relativt vanlig kompaktkamera som ger möjlighet till närbilder (makrofokusområde 1 cm om jag läser på lite). Funkar bra och enkelt för en som inte kan så mycket (en sån som mig menar jag då) 😉

   Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Nix, gamla kameran, inget makroobjektiv. Den har ett bra ”närområde” eller vad det kallas (makrofokusområde heter det visst enligt produktspecifikationen).

   Gillad av 1 person

 1. snyggt! visst är det lustigt hur man reagerar när man ser första tussilagon! glädje! jag såg min första tussilago i helgen, nja, det var många tussilago, inte bara en.

  Gillad av 1 person

 2. Wow, vilka fina bilder! Skarpa och med två små besökare 🙂 Jag har inte sett några tussilago ännu men jag måste nog avvika från mina vanliga promenadstråk för att hitta dem. Tur att jag får se dem hos dig och andra bloggare i stället 😀

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla du!
   Ja nu har insekterna vaknat till liv också! Men faktiskt så minns jag hur trött jag var på mina blom/insektsbilder framåt slutet av förra sommaren – får försöka variera mig mer i år!

   Gilla

  1. Tackar!
   Ja man kan inte annat än att bli glad av dem – våren i ett nötskal på något vis. Här blommar de för fullt nu, dikeskanterna är alldeles gula av tussilago. Det gick från inget till allt på nolltid!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s